Despre noi

Corul Naţional de Copii Allegretto este un nume cu rezonanță atât în România cât și pe marile scene ale lumii încă din 1974. Generații întregi s-au format în mâinile prof. Adriana Codreanu, fondatoarea grupului precum și alături de domnul Gherasim Radu Chiriță.

Istoria ALLEGRETTO, care a susținut aproape 70 de turnee internaționale de-a lungul timpului, trebuie să continue. Copiii au performat pe scene de renume ca Opera Naţională din Atena (Grecia), Scena Teatrului Tognolo (Veneţia) şi Bari (Italia), Studiourile de TV BBC din Anglia, Studiourile TV Naţionale din Maroc, Iordania, Letonia, RAI UNO (Italia), Rusia, Rep. Moldova, Mongolia, Opera Naţională din Varşovia (Polonia), Nancy (Franţa), Istanbul, Izmir şi Antalya (Turcia), Macedonia de Nord, Opera din Odessa (Ucraina), Teatrul Național din Beijing (China) și nu se opresc aici.

Corul Naţional de Copii Allegretto este singurul cor muzical de copii din România care a cântat împreună cu Felicia Filip, Mariana Nicolesco, Ştefan Bănică Jr., Michael Jackson, Richard Clayderman sau Toto Cutugno şi cu toţi marii artişti români, în concerte oficiale în ţară şi la emisiuni speciale televizate.

La Corul Național de Copii Allegretto există șansa de a cânta pe mari scene din întreaga lume. Cântăm în 24 de limbi străine și suntem deschiși să învățam cât mai multe.